Recept na Pad Thai: 

Suroviny:

široké vegetariánskej rezance 

50g Pad Thai korenené omáčky 

200 g kuracieho mäsa 

2 lyžice svetlej sójovej omáčky 

1 lyžica sladko-pálivej omáčky 

1 lyžica cukru 

1 lyžica glutamanu sodného 

osmažene posekané arašidy 

nakrájaná jarná cibuľka 

limetka 

sójové výhonky vo vode

 

Príprava: 

Široké vegetariánskej rezance zalejeme studenou vodou a necháme ich 5 minút namočené, kým nezmäknú. Ak sú už mäkké, zlejeme ich cez sitko. 

Na panvicu dáme ryžový olej, pridáme kuracie mäso a smažíme, kým nebude hotové. 

Na panvicu pridáme už vopred namočené a zmäknuté rezance, Pad Thai koreniace omáčku a zamiešame. 

Ďalej pridáme svetlú sójovú omáčku, skadko-pálivú omáčku, cukor, glutaman sodný, osmažené posekané arašidy, nakrájanú mladú cibuľku a zamiešame. 

Nakoniec pridáme sójové výhonky a limetkovú šťavu. 

Ešte raz zamiešame a jedlo je hotové.


Sečuánska ostro kyslá polievka

Príprava:
Suroviny pre 4 osoby:
3 polievkové lyžice ostro kyslej pasty 
1 lyžica rastlinného oleja
100g kuracie prsia filety nakrájané na plátky 
880 ml (4 hrnčeky) vody alebo kuracieho vývaru 
70 g nasekanej miešanej zeleniny
2 lyžice tapioky
2 lyžice vody
1 vajíčko
nasekanej zelenej cibuľky na ozdobu
 

Príprava: na panvici opražíme mäso, pridáme vodu alebo kurací vývar , ostro kyslú pastu a privedieme k varu, potom pridáme zeleninu, zmiešajte tapiokovú múku/škrob s 2 pol lyžicami vody a pridajte do polievky , polievku podusíme po dobu troch minút , potom primiešajte vajíčka do polievky . Podávajte horúce .

 

Skladovať max.5 dní od otvorenia v chlade 

 

Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky bez nastavenia Vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním.